Това заяви служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти.  От повече от

...
Това заяви служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти.  От повече от
Коментари Харесай

Служебният кабинет застана зад правителството “Габровски” frognews.bg

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев пред публицисти. 

 

" От повече от два месеца показвам същинското си предпочитание България да има постоянно държавно управление. Надявам се това, което предложи проф. Габровски - подбрани като експерти в сферата си хора, да бъдат определени и час по-скоро страната да има постоянно държавно управление, което да ни преведе през рецесиите, които ни съпътстват ", съобщи Донев пред медиите. 

 

Коментарът му идва директно откакто стана явен състава на проектокабинета на проф. Николай Габровски, повдигнат от ГЕРБ като министър председател. 

 

Държавният глава Румен Радев издаде декрет, с който изиска гласуването му да влезе в дневния ред на Народното събрание. Очаква се тематиката да бъде обсъждана тази седмица. 

 

Гълъб Донев разяснява и предлаганото от " Булгаргаз " нарастване на цената на газа с 40% от януари. Според него държавното управление няма какво да направи в този случай, защото цената се образува по отношение на комерсиалните закони.

По думите на Донев, и с 40% нарастване, цената ще остане в рамките на това, което бизнеса е определил като търпимо.

" Цената на газа не е прерогатив на нито едно държавно управление, а зависи от комерсиалните закони, които работят и зависи и от интернационалния пазар и всички параметри, които я образуват. Правителството не би могло да се намесва, само че направихме по този начин, че да има открити, транспарантни и предвидими процедури и виждате, че цената падна под историческите 160 лева на 140 лева Това покачване, което е сега е съобразено с комерсиалната обстановка ", сподели Донев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР